top of page

Revissió Activitats Bullying

Revissió de les activitats sobre el bullying dels companys:

La cadira calenta:

Descripció: Un alumne seu en una cadira al mig de classe i la resta dels alumnes pensen 5 característiques positives i negatives sobre ell.

Per: Eduard Baeza

Opinió personl: Des del meu punt de vista l'activitat és bastant violenta, el docent ha de tenir molt clar qui seu a la cadira i quins punts vol potenciar. Podem trobar alumnes que ningú els hi diu res positiu i d'aquesta manera minvar la seva confiança. Tanmateix, imagino comentaris tipus: és guay, fa risa, no m'agrada la seva olor, és gordo. Per això crec que primerament caldria remarca quins adjectius, adverbis busquem o una pluja de característiques positives i negatives. D'altra banda, una possible millora de l'activitat estaria en mira de potenciar els aspectes positius per això estaria bé fer una balança 5 positius 2 negatius, buscant sempre de potenciar els aspectes que enriqueixen a l'alumne augmentant la seva autoconfiança i seguretat.

Caixa del mal "rotllo":

Descripció: Els alumnes escriuen i dipositen en una caixa accions que no els agradaria que els hi fessin. A continuació, cada alumne agafarà una acció i la llegirà en veu alta. Amb aquesta activitat es busca que els alumnes es posin en la pell dels altres. Opinió personal: Crec que paral·lelament aquesta activitat hauríem de fer una caixa del bon "rotllo , on cada alumne escriure una acció que els hi agradaria que els hi fessin. D'aquesta manera ens ficaríem en la pell de les coses bones i dolentes i veuríem que a tots ens agraden més les bones. Activitat millorada: 1r. El professor diposita dues caixes a la classe la del mal "rotllo" i la del bon "rotllo", cada alumne escriu una acció per cada una de les caixes. 2n. Els alumnes aleatòriament llegeixen una frase de mal "rotllo" o de bon "rotllo". (El professor pot altera l'aleatorietat i observar quin alumne és més interessant que es fiqui en la pell del mal "rotllo" i quin en la del bon "rotllo"). 3r. Classificar les accions del mal "rotllo" en els diferents tipus d'assajament escolar (físic, verbal, ciberassetjament,.....) 4t. Reflexió i petit debat.

Les accions de mal "rotllo" propossades també es podrien utilitzar per possibles esenaris a representa en les activitats de Rol-Play propossades (Assetjadors- Sense perdó).

Les dues files:

Descripció: Cada alumne escriu una paraula en un paper la meitat de la classe una bona, i l'altre una dolenta. Es reparteixen les paraules i cadascú sense mirar-la se l'enganxa el front. Aniran fent preguntes als altres per tal d'esbrinar si la seva paraula és bona o dolenta un cop agrupats en coses bones i dolentes es realitzaran dues files, uns cara els altres. Finalment reflexionant que tots se senten més còmodes amb les coses bones que no dolentes i que ens fan més feliços. Opinió personal: L'activitat té el perill de què les paraules es repeteixin per això el docent hauria de revisar i tenir una llista preparada. D'altra banda tal com vam estar comentant a classe una paraula tipus la por, l'avorriment, crec que és molt difícil classificar-la com a bona a dolenta.

Sense perdó:

Descripció: Activitat de Rol-Play. L'activitat és molt similar a la propossada pel meu grup (assatjadors) que es pot trobar en l'entrada activitat bullying. On és descriu en detall l'activitat i s'analitzen els seus avantatges i inconvenients.


bottom of page